Învață cu sens
pentru viață

Inspira e creată în jurul elevilor, le dezvoltă aptitudini pentru viața reală și le inspiră pasiune pentru învățare. Am pus la cale o călătorie educațională pentru copiii care iubesc creativitatea, explorarea, bucuria cunoașterii și curajul.

Înscrieri pentru elevi intre 5 și 11 ani pentru anul academic 2023-2024.

Prima școală aprobată oficial de către Cambridge International din Oltenia

Inspira oferă o educație excepțională copiilor din clasa pregătitoare până în clasa a XII-a, ajutându-i să se dezvolte prin valorificarea propriilor talente și pasiuni. Susținem visurile elevilor și le încurajăm creativitatea. Credem că învățarea se întâmplă pe tot parcursul vieții, dezvoltând în mod constant abilități noi și aplicând cunoștințele în viața de zi cu zi.

Școala Inspira din Craiova este recunoscută la nivel internațional și e o alternativă independentă și de înaltă calitate la învățământul de stat. Prin încurajarea spiritului antreprenorial și a grijii față de sine, punem fundația unei trăiri conștiente.

Cunoaște fondatoarea

Claudia crede cu tărie că „fiecare copil este unic, inteligent și talentat. Fiecare se poate împlini și își poate atinge potențialul prin călăuzire înțeleaptă, învățare relevantă și multă iubire.”

Claudia este pasionată de predare și are peste 25 de ani de experiență în educație internațională. Absolventă de engleză și franceză, deține un masterat în studii culturale britanice de la Universitatea din București și unul în comunicare de la Universitatea McGill din Canada.

Implicarea ei în programe internaționale susținute de către UE, Agenția Canadiană de Dezvoltare Internațională, UNESCO și Banca Mondială îi oferă o perspectivă largă asupra educației și standardelor de predare. Claudia a condus numeroase programe educative în Canada, China, Slovacia, Irlanda, SUA și Marea Britanie. Din 2009, a schimbat viețile a mii de elevi ca fondatoare și directoare a Fly High Romania și ca președintă a Asociației Aproape de TINEri.

Din 2018, preocuparea ei constantă de a îmbunătăți educația de stat din România a adus-o în consiliul director al Coaliției Naționale pentru Educație.

Învățare pentru
secolul XXI
Inspira pune în prim plan bunăstarea, independența și nevoile personale ale elevilor. Scopul nostru este de a dezvolta aptitudini potrivite pentru viață în secolul XXI.

Curiozitate

Copiii sunt atrași în mod firesc să descopere lucruri noi. La Inspira, învățarea este un proces natural în care încercăm și greșim, nu un instrument de evaluare a eșecului sau a succesului.

Creativitate

Prin joacă și liberă exprimare, încurajăm imaginația elevilor și îi provocăm la experiențe educative noi.

Încredere

La Inspira, copiii învață că un lider este, în primul rând, capabil să se conducă pe sine și să își asume responsabilitatea pentru propriile acțiuni.

Grijă

Elevii noștri știu să lege relații puternice cu alții, pentru o viață sănătoasă, într-o comunitate activă.

De ce Inspira?

Credem că educația este pentru fiecare copil o călătorie unică în lumea învățării, susținută de iubire, curiozitate și libertatea de a crea o lume mai frumoasă.

O școală internațională care abordează învățarea inovator și flexibil.

Suntem o comunitate ce punem preț pe iubirea pentru învățare, ajutând copiii să devină o sursă de inspirație când vor fi mari.

O școală care privește în viitor
Modelul de educație adoptat de Inspira se bazează pe obiective din viața reală și pe integrarea procesului de învățare în ansamblul vieții.

Raport elevi/
profesori scăzut

Echipament și laboratoare moderne

Abordare globală și bunăstare personală

Educație construită în jurul elevului

Diplomă recunoscută la nivel global

Educație internațională Cambridge*

Învățare prin proiecte în aer liber

Mediu sigur

Raport elevi/profesori scăzut

Echipament și laboratoare moderne

Abordare holistică și bunăstare personală

Educație construită în jurul elevului

Diplomă recunoscută la nivel global

Educație internațională Cambridge

Învățare în aer liber prin proiecte

Mediu sigur de învățare

Poarta către lume

Inspira face parte din rețeaua internațională de școli Cambridge, de care aparțin aproximativ un milion de elevi, din peste 160 de țări.

Programa Cambridge pune accent pe studiul academic ce dezvoltă aptitudini pentru cariera din viitor. Diploma internațională Cambridge este recunoscută de către angajatori și peste 1.400 de universități din întreaga lume.