Bine ai venit la Inspira
O școală Cambridge International ce ofera educație primară, secundară și avansată, clasele pregătitoare – XII.

Pregătim copiii pentru o viață prosperă, într-un viitor global.

Profesori, sursă de inspirație

Inspira e condusă de catre o echipă de educatori cu experiență și pasiune pentru predare. Deși provenim din medii diferite, ne unește dorința comună de a fi mentorii următoarei generații de gânditori inovatori și de minți antreprenoriale.

CLAUDIA

INSPIRAtoarea
fondator & director
Visul unei școli creative – care să pună în valoare copilul și învățarea practică, coerentă și ancorată în viața reală – a apărut pentru prima dată pe când copiii Claudiei erau micuți. „INSPIRA este școala pe care mi-am dorit-o pentru copiii mei”, o auzim adesea spunând.

Chiar dacă ai ei au crescut, nu a renunțat la visul unei școli de calitate pentru copiii altor părinți la fel ca ea. Părinți care:

– simt nevoia unui mediu prietenos de învățare pentru fiica sau fiul lor,
– caută un loc unde copilul lor să se dezvolte potrivit cu înzestrările lui naturale,
– își doresc o relație armonioasă cu copiii lor, în locul tensiunilor generate de cerințele tot mai mari ale unui sistem educațional rigid.

Visul Claudiei s-a împlinit. Acum, rolul ei este de a-și INSPIRA echipa să caute moduri noi și tot mai bune de a prețui, provoca și susține pe tinerii INSPIRAtori.

ANDREEA

Știe-Tot

director operațiuni

O cunoașteți pe Andreea?

Dacă ați ajuns vreodată la școala noastră, sigur ați întâlnit-o. Cu zâmbet în ochi și pe buze, ea este cea care întâmpină și copiii, și oamenii mari. Tot ea oferă informații, ține lucrurile „casei” în mână, dar petrece timp și cu copiii școlii când are ocazia. 

TANIA

Inimoasa
director academic

Așa scrie în fișa postului. Dar ea v-ar spune că este doar ceea ce a visat de mică: să fie „a teacher” care iubește copiii și îi ajută să devină oameni valoroși.

Tania ține în mână tot programul de învățare la INSPIRA și are o inimă mare, cât să încapă toți copiii în ea.

Este omul nostru creativ, cu tolba plină de idei pentru stimularea curiozității copiilor. Într-o lume plină de etichetări, ea vede doar unicitatea copiilor și tot ce își dorește este să lucreze personalizat cu ei.

Dacă o întrebați ce ar dori să schimbe în generația ei, să știți că i-a pus gând rău competitivității toxice și este un mare promotor al colaborării și al înțelegerii.

EMI

cel Blând
învățător

Cu personalitatea lui caldă și spirit încurajator, se face ușor iubit de copii. De altfel, când e înconjurat de cei mici, ai zice că e unul dintre ei, doar puțin mai mare.

Nu vă lăsați însă înșelați de aparențe. Emi are ani buni de experiență în educație și este determinat să facă lucrurile de calitate. Dar El știe că motivația copiilor de a învăța crește odată cu capacitatea profesorului de a-i înțelege și de a le acorda încredere. Și el cam asta face, pe lângă faptul că le predă….

În plus, admirăm la el dorința puternică de a nu-i judeca pe cei din jur și inima lui preocupată de problemele sociale.

ALEXA

ANA

ANDREEA

ALEX

Antrenorul de Suflete
profesor de educație fizică

Indiferent că este ploaie sau soare, Alex găsește mereu metode de a-i pune pe copii în mișcare și știe cum să combine disciplina unui sport și relaționarea caldă atunci când îi antrenează pe micii INSPIRAtori.

La INSPIRA, toți credem că mișcarea este esențială și pentru trup, și pentru minte. Dar și dacă am mai uita câteodată, putem fi siguri că ne va reaminti domnu’ de sport.

INA

Purtătoarea de Grijă
îngrijitoare

Scopul curățeniei nu este doar de a avea un mediu curat, ci de a simți bucurie când stai în acel loc” (Marie Kondo).

Vă întrebați care este unul dintre motivele pentru care copiii simt bucurie la INSPIRA?

Iată secretul: Ina în acțiune. Ea este omul care creează un mediu curat pentru micii școlari și își ia rolul în serios.

De ar fi doar atât și nu ar fi puțin. Dar Ina mai are o calitate care o potrivește mănușă la INSPIRA: iubește copiii. Apreciem la ea blândețea cu care îi tratează pe aceștia și sentimentul de siguranță pe care li-l inspiră.

MARIAN

Gânditorul în Imagini
Graphic designer
Mari, cum îi spune toată lumea, este combinația perfectă între creativitate și spirit pragmatic. Este primul care pune întrebările grele în echipă și nu se mulțumește cu jumătăți de măsură. Apoi, ca prin magie, vine cu cele mai frumoase moduri de a pune ideile în imagini. Printre atâția visători și „fluturi sociali”, suntem bucuroși că are cine să ne țină cu picioarele pe pământ, dar și să exprime vizual ce ne trece prin cap.

SERAFIM

Vistiernicul Regatului

Finance Manager
Rareori îl veți vedea pe Sera când veniți la Inspira. Se ține în umbră, dar mânuiește cu multă artă resursele materiale ale „regatului”. Mulțumită lui, știm că nimic nu se risipește, ci se investește „cu cap” în școala noastră. Și mai are ceva: o capacitate nebănuită de a îmbina atmosfera veselă de lucru cu seriozitatea și integritatea.

GABRIELA

Consiliu cu recunoaștere internațională

În consiliul școlii se află profesioniști cu experiență, oameni de afaceri de succes și educatori cunoscuți și hotărâți să ofere, prin Inspira, acces la o educație de ultimă oră pentru următoarea generație.

Leticia Hashem

Co-founder and Chief Executive Officer, INFUSED IMPACT, USA

Pasiunea Leticiei este să îi sprijine pe cei oprimați și vulnerabili, în special pe copii.

Absolventă a Universității Harvard, cu diplomă de licență în economie de la Harvard College și un masterat în administrarea afacerilor de la Harvard Business School, Leticia este profesoară și public speaker cu peste 20 de ani de experiență în organizații laice și religioase.

A făcut parte din mai multe consilii de administrație din sectorul public, ONG-uri și consilii de conducere ale bisericilor. În prezent, Leticia este președinta consiliului de administrație al Love146, parte din consiliul de administrație al Harvard Business School Community Partners Club of Connecticut și secretara consiliului de administrație pentru Child and Parental Rights Campaign.

Sylvain St-Amand

Director of International Relations, University of Luxembourg
Are o experiență vastă în consilii de administrație în diverse organizații non-profit, instituții de învățământ și agenții guvernamentale.

Sylvain a fost director executiv al Centrului pentru Studii de Management Internațional de la Universitatea McGill, director al Biroului de Relații Internaționale de la Université du Québec à Montréal și a făcut parte din consiliul de administrație al Biroului Canadian pentru Studii Internaționale.

Sylvain este licențiat în istorie la Universitatea Laval, Quebec, și are un master în istoria contemporană a Chinei de la Universitatea din Victoria, British Columbia.

În prezent, conduce Biroul de Relații Internaționale al Universității din Luxemburg, este președintele Consiliului de Administrație al Centrului Mondial de Excelență pentru Destinații și co-președinte al Groupe des Responsables des Relations Internationales Francophones (GRRIF).

Miriam O’Regan

Centre for Psychology, Education and Emotional Intelligence, Dublin

Miriam a lucrat ca profesoară de liceu o bună parte din viața sa, dar a predat și în școli primare de educație specială din Irlanda.

Timp de opt ani, a conceput și predat un curs de scriere academică pentru absolvenții de studii postuniversitare ai Institutului Internațional de Hidraulică și Mediu din Delft, Țările de Jos. În sectorul privat, Miriam a ținut cursuri de formare în domeniul comunicării interne pentru o varietate de industrii.

A finalizat un doctorat în educație timpurie și profesionalizare la Universitatea Tehnologică din Dublin. În prezent, ea lucrează în domeniul cercetării educaționale. Este entuziasmată de rolul ei în consiliul consultativ al INSPIRA și așteaptă cu nerăbdare să participe la dezvoltarea unei școli noi în Craiova.

Miriam crede în potențialul învățării de a ne schimba încă din primii ani și pe tot parcursul vieții.

Diana Certan

Director Executiv, Concordia, Romania
Cu experiență de peste 18 ani în ONG-uri, Diana este expertă în educația prin experiență și managementul ONG-urilor. Ea are o diplomă de master în dezvoltare comunitară de la Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj.

Diana este membră în jurii naționale și internaționale pentru competiții între ONG-uri și afaceri sociale. În 2011, a devenit bursieră la Aspen Institute Romania, iar din 2015 este director executiv de comunicare și fundraising pentru CONCORDIA, o organizație non-profit care ajută familiile aflate în dificultate.

În calitate de CEO al Fundației Noi Orizonturi, Diana a fost un motor-cheie în spatele programului IMPACT, una dintre cele mai mari mișcări sociale de tineret din România. Programul este singurul model educațional românesc care a fost replicat în alte zece țări.

Din aprilie 2021, Diana este, de asemenea, președinta Coaliției Române pentru Educație.

Anisa Nicolae

Academic Director, Fly High, Romania
O profesoară ce inspiră mulți elevi, Anisa creează bucurie în clasă prin stilul ei de predare.

Cu multă pasiune pentru educație, aptitudini de leadership și dorință de a se dezvolta, Anisa a avut rolul de CEO al Fly High Romania timp de 6 ani, unde a coordonat programul academic și departamentul de profesori, școlile internaționale din Regatul Unit, SUA și Irlanda, și examenele de engleză Cambridge Assessment.

Anisa este absolventă de studii anglo-americane și germane la Universitatea din Craiova și are un master în comunicare organizațională de la aceeași instituție. Și-a început cariera didactică după o bursă de studiu de un an în Germania, la Ruhr-Universität Bochum (RUB).

În 2020 Anisa s-a mutat în Germania în căutare de oportunități noi, dar a continuat colaborarea cu Fly High în poziția de conducere a departamentului din Germania.

Ca parte din consiliul Inspira, Anisa speră să ajute și să susțină echipa în dezvoltarea unei școli și a unui model de învățare ce va inspira copiii din Craiova și îi va ghida în călătoria acestora în lumea învățării.

Wylie Wright

Director, Brooke House College, UK
Pentru el, a studia pentru examene este mai mult un joc de memorie decât un proces de învățare autentic în care explorezi și găsești soluții. Pasiunea sa este de a duce educația dincolo de sălile de curs și de învățarea prin memorare.

Wylie este licențiat în științe sociale la Universitatea Napier din Edinburgh, Scoția, și deține o diplomă în educație de la Universitatea din Edinburgh.

A fost director al Școlii de Vară pentru Brooke House College, Marea Britanie, timp de șapte ani. Are o experiență vastă în domeniul educației internaționale, fiind tutore EFL în Bjelovar, Croația și Milano, Italia. De asemenea, Wylie a predat la liceu în Livingston și Edinburgh, Scoția.

Învățare cu scop, pentru un viitor împlinit

La Inspira ne angajăm să creăm generații viitoare de absolvenți pasionați de învățare, deschiși la minte, fericiți și implicați.

Șansa de a fi auzit și de a alege

Toți copiii sunt curioși prin natura lor, dar sunt dotați cu diferite tipuri de inteligență. Un program educațional de succes se adaptează tuturor stilurilor de învățare și oferă metode flexibile de studiu.

Profesori, sursă de inspirație

Un profesor pasionat scoate ce e mai bun din orice copil. Profesorii Inspira sunt profesioniști motivați, veseli, care iubesc copiii și îi ajută să își îndeplinească visurile.

Învățare pentru viața reală

Învățarea pe tot parcursul vieții are loc în lume, pentru lume. Pe măsură ce copiii o explorează prin joacă, gândire creativă și experimentare, își dezvoltă aptitudini valoroase pentru viață.

Bunăstare personală

Așa cum o plantă are nevoie de un sol fertil, copiii au nevoie de un spațiu sigur pentru a crește. Dezvoltarea inteligenței emoționale și sociale, relațiile sănătoase și respectul reciproc creează un mediu înfloritor pentru învățare.

Orientare către viitor

Școala noastră este locul unde copii își folosesc talentele, cunoștințele și ideile pentru a crea lumea în care își doresc să trăiască și să se pregătească pentru provocările din viitor.

Învățare prin experiență

„Aud și uit. Văd și țin minte. Fac și înțeleg”. Rezolvarea problemelor din viața reală în mod activ creează un mediu antrenant în sala de clasă și accelerează învățarea.

Învățare prin puterea exemplului

Valorile noastre ne ghidează în tot ceea ce facem, în timp ce cultura noastră se formează din învățarea care produce transformare.

Învățare în slujba comunității

Învățarea activă dezvoltă aptitudini. Învățarea activă e marca unei comunități prospere. Comunitatea Inspira se mobilizează frecvent pentru a rezolva probleme locale și pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi.

Comunitatea celor ce învață

O comunitate activă de învățare, care ajută copiii să transforme învățarea în pasiune pe tot parcursul vieții. La Inspira, învățarea nu este un drum singuratic: părinții, staff-ul, elevii, profesorii, cu toții participă la experiențe frumoase de învățare.

Apartenența la un grup cu valori comune creează un mediu propice relațiilor sănătoase și oferă modele de viață de urmat pentru toți copiii.

Prin comunicare deschisă, relații autentice și feedback constructiv, familia Inspira asigură încurajare continuă și un spațiu pentru participare activă.