Bine ai venit la Inspira
O școală Cambridge International ce ofera educație primară, secundară și avansată, clasele pregătitoare – XII.

Pregătim copiii pentru o viață prosperă, într-un viitor global.

Profesori INSPIRAtori și personal prietenos

Inspira e condusă de catre o echipă de educatori cu experiență și pasiune pentru predare. Deși provenim din medii diferite, ne unește dorința comună de a fi mentorii următoarei generații de gânditori inovatori și de minți antreprenoriale.

CLAUDIA

INSPIRAtoarea
fondator & director
Visul unei școli creative – care să pună în valoare copilul și învățarea practică, coerentă și ancorată în viața reală – a apărut pentru prima dată pe când copiii Claudiei erau micuți. „INSPIRA este școala pe care mi-am dorit-o pentru copiii mei”, o auzim adesea spunând.

Chiar dacă ai ei au crescut, nu a renunțat la visul unei școli de calitate pentru copiii altor părinți la fel ca ea. Părinți care:

– simt nevoia unui mediu prietenos de învățare pentru fiica sau fiul lor,
– caută un loc unde copilul lor să se dezvolte potrivit cu înzestrările lui naturale,
– își doresc o relație armonioasă cu copiii lor, în locul tensiunilor generate de cerințele tot mai mari ale unui sistem educațional rigid.

Visul Claudiei s-a împlinit. Acum, rolul ei este de a-și INSPIRA echipa să caute moduri noi și tot mai bune de a prețui, provoca și susține pe tinerii INSPIRAtori.

ANDREEA

Știe-Tot
director operațiuni

Dacă ați ajuns vreodată la școala noastră, sigur ați întâlnit-o. Cu zâmbet în ochi și pe buze, ea este cea care întâmpină și copiii, și oamenii mari. Tot ea oferă informații, ține lucrurile „casei” în mână, dar petrece timp și cu copiii școlii când are ocazia.

Pentru noi, Andreea este un munte de putere interioară. E un om care privește viața (deloc ușoară) drept în față, nelăsând-o să îi fure bucuria de a trăi și de a oferi ce are ea mai de preț: bunătatea și dorința de a ajuta.

TANIA

Inimoasa
director academic

Așa scrie în fișa postului. Dar ea v-ar spune că este doar ceea ce a visat de mică: să fie „a teacher” care iubește copiii și îi ajută să devină oameni valoroși.

Tania ține în mână tot programul de învățare la INSPIRA și are o inimă mare, cât să încapă toți copiii în ea.

Este omul nostru creativ, cu tolba plină de idei pentru stimularea curiozității copiilor. Într-o lume plină de etichetări, ea vede doar unicitatea copiilor și tot ce își dorește este să lucreze personalizat cu ei.

Dacă o întrebați ce ar dori să schimbe în generația ei, să știți că i-a pus gând rău competitivității toxice și este un mare promotor al colaborării și al înțelegerii.

EMI

cel Blând
învățător

Cu personalitatea lui caldă și spirit încurajator, se face ușor iubit de copii. De altfel, când e înconjurat de cei mici, ai zice că e unul dintre ei, doar puțin mai mare.

Nu vă lăsați însă înșelați de aparențe. Emi are ani buni de experiență în educație și este determinat să facă lucrurile de calitate. Dar El știe că motivația copiilor de a învăța crește odată cu capacitatea profesorului de a-i înțelege și de a le acorda încredere. Și el cam asta face, pe lângă faptul că le predă….

În plus, admirăm la el dorința puternică de a nu-i judeca pe cei din jur și inima lui preocupată de problemele sociale.

ALEXA

ANA

ANDREEA

ALEX

Antrenorul de Suflete
profesor de educație fizică

Indiferent că este ploaie sau soare, Alex găsește mereu metode de a-i pune pe copii în mișcare. El știe cum să combine disciplina unui sport și relaționarea caldă atunci când îi antrenează pe micii INSPIRAtori.

La INSPIRA, toți credem că mișcarea este esențială și pentru trup, și pentru minte. Dar și dacă am mai uita câteodată, putem fi siguri că ne va reaminti domnu’ de sport.

INA

Purtătoarea de Grijă
îngrijitoare

Scopul curățeniei nu este doar de a avea un mediu curat, ci de a simți bucurie când stai în acel loc” (Marie Kondo).

Vă întrebați care este unul dintre motivele pentru care copiii simt bucurie la INSPIRA?

Iată secretul: Ina în acțiune. Ea este omul care creează un mediu curat pentru micii școlari și își ia rolul în serios.

De ar fi doar atât și nu ar fi puțin. Dar Ina mai are o calitate care o potrivește mănușă la INSPIRA: iubește copiii. Apreciem la ea blândețea cu care îi tratează pe aceștia și sentimentul de siguranță pe care li-l inspiră.

MARIAN

Gânditorul în Imagini
Graphic designer
Mari, cum îi spune toată lumea, este combinația perfectă între creativitate și spirit pragmatic. Este primul care pune întrebările grele în echipă și nu se mulțumește cu jumătăți de măsură. Apoi, ca prin magie, vine cu cele mai frumoase moduri de a pune ideile în imagini. Printre atâția visători și „fluturi sociali”, suntem bucuroși că are cine să ne țină cu picioarele pe pământ, dar și să exprime vizual ce ne trece prin cap.

SERAFIM

Vistiernicul Regatului

Finance Manager
Rareori îl veți vedea pe Sera când veniți la Inspira. Se ține în umbră, dar mânuiește cu multă artă resursele materiale ale „regatului”. Mulțumită lui, știm că nimic nu se risipește, ci se investește „cu cap” în școala noastră. Și mai are ceva: o capacitate nebănuită de a îmbina atmosfera veselă de lucru cu seriozitatea și integritatea.

GABRIELA

Cunoaște fondatoarea

Claudia crede cu tărie că „fiecare copil este unic, inteligent și talentat. Fiecare se poate împlini și își poate atinge potențialul prin călăuzire înțeleaptă, învățare relevantă și multă iubire.”

Claudia este pasionată de predare și are peste 25 de ani de experiență în educație internațională. Absolventă de engleză și franceză, deține un masterat în studii culturale britanice de la Universitatea din București și unul în comunicare de la Universitatea McGill din Canada.

Implicarea ei în programe internaționale susținute de către UE, Agenția Canadiană de Dezvoltare Internațională, UNESCO și Banca Mondială îi oferă o perspectivă largă asupra educației și standardelor de predare. Claudia a condus numeroase programe educative în Canada, China, Slovacia, Irlanda, SUA și Marea Britanie. Din 2009, a schimbat viețile a mii de elevi ca fondatoare și directoare a Fly High Romania și ca președintă a Asociației Aproape de TINEri.

Din 2018, preocuparea ei constantă de a îmbunătăți educația de stat din România a adus-o în consiliul director al Coaliției Naționale pentru Educație.

Învățare cu scop, pentru un viitor împlinit

La Inspira ne angajăm să creăm generații viitoare de absolvenți pasionați de învățare, deschiși la minte, fericiți și implicați.

Șansa de a fi auzit și de a alege

Toți copiii sunt curioși prin natura lor, dar sunt dotați cu diferite tipuri de inteligență. Un program educațional de succes se adaptează tuturor stilurilor de învățare și oferă metode flexibile de studiu.

Profesori, sursă de inspirație

Un profesor pasionat scoate ce e mai bun din orice copil. Profesorii Inspira sunt profesioniști motivați, veseli, care iubesc copiii și îi ajută să își îndeplinească visurile.

Învățare pentru viața reală

Învățarea pe tot parcursul vieții are loc în lume, pentru lume. Pe măsură ce copiii o explorează prin joacă, gândire creativă și experimentare, își dezvoltă aptitudini valoroase pentru viață.

Bunăstare personală

Așa cum o plantă are nevoie de un sol fertil, copiii au nevoie de un spațiu sigur pentru a crește. Dezvoltarea inteligenței emoționale și sociale, relațiile sănătoase și respectul reciproc creează un mediu înfloritor pentru învățare.

Orientare către viitor

Școala noastră este locul unde copii își folosesc talentele, cunoștințele și ideile pentru a crea lumea în care își doresc să trăiască și să se pregătească pentru provocările din viitor.

Învățare prin experiență

„Aud și uit. Văd și țin minte. Fac și înțeleg”. Rezolvarea problemelor din viața reală în mod activ creează un mediu antrenant în sala de clasă și accelerează învățarea.

Învățare prin puterea exemplului

Valorile noastre ne ghidează în tot ceea ce facem, în timp ce cultura noastră se formează din învățarea care produce transformare.

Învățare în slujba comunității

Învățarea activă dezvoltă aptitudini. Învățarea activă e marca unei comunități prospere. Comunitatea Inspira se mobilizează frecvent pentru a rezolva probleme locale și pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi.

Comunitatea celor ce învață

O comunitate activă de învățare, care ajută copiii să transforme învățarea în pasiune pe tot parcursul vieții. La Inspira, învățarea nu este un drum singuratic: părinții, staff-ul, elevii, profesorii, cu toții participă la experiențe frumoase de învățare.

Apartenența la un grup cu valori comune creează un mediu propice relațiilor sănătoase și oferă modele de viață de urmat pentru toți copiii.

Prin comunicare deschisă, relații autentice și feedback constructiv, familia Inspira asigură încurajare continuă și un spațiu pentru participare activă.